Fællestræning

Fællestræningen er De Små Klingers vigtigste aktivitet. Det er her vi dyrker vores fælles passion – cykling. Vi har fællestræning på raceren, mountainbike samt spinninghold i vinterhalvåret. 

Når vi træner, inddeler vi os i hold, efter hvilket niveau vi er på. På denne måde, får vi dannet nogle homogene grupper, hvilket giver den bedste tur. På hvert hold vælges en kaptajn, som udstikker ruten og sørger for at alle mand kommer sikkert med rundt på turen. Vi sætter sikkerheden højt.

Fællestræning på landevejen
Fællestræning på racercyklen
Fællestræning i skoven
Fællestræning på mountainbike

Landevej/Racer

Landevejssæsonen varer officielt fra sæsonopstart medio marts, til udgangen af september. Der er dog enkelte ryttere som også kører i vinterhalvåret. Vi har to ugentlige træninger som er som følger:

Træningstider:

  • Søndage kl. 09.30
  • Tirsdage kl. 10.00 (Seniorholdet, o.a. der har fri – start fra Bike-Pit)
  • Onsdage kl. 18.00

Mødested: Alpi Hallerne, Lind

Holdinddeling
Vi deler os i 2-3 hold, alt efter deltagerantal og styrke.

Hold 1:
Kører mellem 60 og 90 km. onsdag aften og ml. 80-120 km. om søndagen. Tempoet ligger på ca. 32 – 35 km/t. Holdet kører ofte med indlagte intervaller, f.eks. skiltespurter, holdløb, enkeltstarter, jagter osv. 

Hold 2:
Kører mellem 50 og 60 km om onsdagen og 60 – 80 om søndagen med 28-32 km/t. Undervejs vil der typisk være indlagte byskiltespurter. 

Hold 3:
Kører mellem 30 og 50 km om onsdagen og 50 – 70 om søndagen med 25-28 km/t. På dette hold vil der også være skiltespurter, og det er et hold hvor mange starter som nybegyndere ind til den rette styrke findes.

På de enkelte hold vælges en kaptajn, som varetager følgende opgaver:

  • Udstikker ruten, og melder i god tid når der skal drejes højre, venstre osv. 
  • Sørger for, at alle kommer med rundt på ruten, og drager omsorg for, at alle har en god tur, og ingen bliver sat af undervejs.
  • Iværksætter bakke- og skilte-spurter, samt evt. øvrig intervaltræning.

Seniorholdet

Tirsdage kl. 10.00 kører seniorholdet, dvs. primært medlemmer som enten er stoppet på arbejdsmarkedet, eller på vej til det. Øvrige medlemmer af klubben er altid velkommen til at deltage, men vær opmærksom på, at der køres på seniorenes præmisser.

Mountainbike

Mountainbike er meget populært. Det er en motionsform, der giver lidt mere intervaltræning og styrker teknikken. Tidligere var der kun en beskeden gruppe af klubbens medlemmer som kørte MTB om vinteren, men nu køres der MTB hele året.

Træningstider hele året:

  • Søndage kl. 09.30 – ca. 12.00
  • Onsdage kl. 18:00 – 20.00
  • Fredag 16.00 – 18.00

Vi kører ca. 20 – 40 km. hver gang, og vi inddeler os i hold alt efter deltagerantal og styrke. 

Der er plads til alle – niveau sættes altid efter laveste fællesnævner !

Denne website bruger cookies for at sikre dig den bedste oplevelse på vores side. Ved fortsættelse med at se denne side, Accepter brug af cookies til ovenstående formål.